Messing prijs Rotterdam

Messing prijs Rotterdam

Goed voor de portemonnee én het milieu

Messing is een materiaal dat in veel opzichten lijkt op koper. Doordat messing een lagere prijs heeft in Rotterdam dan koper wordt messing vaak gebruikt om koper op economische wijze te vervangen. Messing heeft veel gelijkenissen met koper omdat het voor een deel ook uit koper bestaat. Messing is namelijk een legering van koper en zink. Koper geleidt wel beter dan messing. Messing met 40% zink heeft bijvoorbeeld een elektrisch geleidsvermogen van 27% van zuiver koper. Dezelfde soort messing heeft ook maar het warmtegeleidingsvermogen van 30% van koper.

Verschillende soorten messing

Het percentage zink wat in de messing aanwezig is, bepaalt welk type messing het is. Heeft messing bijvoorbeeld minder dan 40% zink, dan is het flexibel en kan het koud gesmeed worden. Het krijgt dan de naam alfamessing. Messing met meer dan 45% zink is te bros om algemeen bruikbaar te zijn. Dit type messing wordt ook wel wit messing genoemd. Zit het percentage zink tussen de 40% en 45% dan kan de messing alleen heeft gesmeed worden. Dit type is dan ook harder en sterker dan de alfamessing. Deze tussenvariant wordt bètamessing genoemd. Het percentage zink kan ook invloed hebben op de prijs die u ontvangt voor uw messing uit Rotterdam.

Krijg een goede prijs voor uw messing uit Rotterdam bij WHD Kabel- en Metaalrecycling!

WHD Kabel- en Metaalrecycling is een jong bedrijf dat door middel van passie, enthousiasme en kunde steeds meer diensten op het gebied van kabel- en metaalrecycling aanbiedt. Het scheiden van het koper en het kunststof van deze kabels behoort tot ons specialisme, maar ook voor het inleveren van metalen bent u dus bij ons aan het juiste adres. Wilt u daarom uw messing uit Rotterdam bij ons komen inleveren tegen een eerlijke prijs? Dat kan! Onze zakelijke klanten kunnen langskomen op onze werf aan de Fultonstraat 4 in ’s-Gravenzande op maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 17:00. Particulieren verwelkomen wij op maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 16:30 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00. Heeft u nog vragen over het inleverproces? Neem dan contact met ons op! Vul het contactformulier op onze website in, stuur een e-mail naar info@hetwestlandbv.nl of bel naar 085 902 4660.

Messing prijs Rotterdam

Contactformulier

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden.

    Lees hier onze privacyvoorwaarden (*)

    Download onze app!

    Blijf op de hoogte van de laatste metaalprijzen