Lidmaatschap bij de MRF

Lidmaatschap bij de MRF

Sinds juni 2023 zijn we met trots lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF), een belangrijke stap in ons streven naar duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. Als lid van de MRF maken we deel uit van een netwerk van metaalrecyclers die zich inzetten voor professionaliteit, kwaliteit en milieuverantwoordelijkheid.

Metaalrecycling speelt een cruciale rol in de circulaire economie, waardevolle metalen worden na gebruik ingezameld, verwerkt en opnieuw in de keten gebracht. Dit proces draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, omdat recycling aanzienlijk minder energie vereist dan het smelten van erts. Bovendien draagt het bij aan het behoud van kostbare grondstoffen en vermindert het de afhankelijkheid van de invoer van grondstoffen uit andere landen.

Een van de kernwaarden van de MRF is het waarborgen van professionaliteit en kwaliteit binnen de metaalrecyclingindustrie. Alle leden van de federatie zijn voorzien van het MRF Keurmerk en worden jaarlijks gecontroleerd om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de hoogste normen op het gebied van recyclingpraktijken.

Steeds meer overheden en bedrijven geven de voorkeur aan samenwerking met gecertificeerde recyclers zoals wij, omdat zij streven naar een duurzamere toekomst en willen bijdragen aan een schonere planeet. Ons lidmaatschap bij de MRF onderstreept onze toewijding aan deze doelen en ons verlangen om een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving als geheel.

Wij blijven ons inzetten voor een duurzame toekomst door middel van hoogwaardige metaalrecycling en kijken ernaar uit om samen te werken met partners die dezelfde waarden delen.

Voor meer informatie over de MRF en haar standpunten, kunt u terecht op hun website.

Knip ijzer prijs Rotterdam